Portret de fotograf

Cine sunt oamenii din spatele camerei?

Dan Susa

Dan Susa este unul dintre cei mai apreciati fotografi sibieni. A fost dintotdeauna pasionat de fotografie, insa spune ca nu a constientizat aceasta pasiune pana in momentul, in care a decis sa se inscrie la un curs de specializare in fotografie. In anul 2009 cursul se termina, iar in 2010 Dan participa pentru prima data, ca artist fotograf la Salonul International de Arta Fotografica – Sibiu (SIAF), salon la care i-au fost selectate si expuse trei lucrari. In 2012 participa la o noua editie a aceluiasi salon si obtine o mentiune din partea Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania (AAFR) si tot o mentiune din partea Federation Internationale de l’Art Photographique (FIAP). Spune ca este un fotograf pasionat de portretistica si fotografia de arta, abia asteptam sa-i vedem ideile expuse la finalul acestui proiect.

Flavia Danciu

“Sunt un fan al luminii naturale si frumusetii din lucrurile simple. Cel mai mult imi place sa surpind in fotografii femeile … fiinte delicate care nici nu stiu ca toata frumusetea lor straluceste din interior. Ca fotograf, dorinta mea este ca fiecare femeie ce se descopera prin lentila mea sa se simta ca o diva pe coperta unei reviste glamour, pentru ca da, fiecare dintre noi este o diva.” Așa s-ar descrie Flavia in cateva cuvinte daca ai intalni-o pe strada si ai intreba-o de ce a ales sa faca fotografie.

Flavia a ales sa participe in acest proiect pentru ca pe langa fotografie, iubeste Sibiul; si pentru ca face parte din generatia tanara, vrea sa isi aduca propria contributie la dezvoltarea comunitatii in care a ales sa traiasca asa cum stie ea mai bine: facand fotografii si voluntariind propriul timp si talent!

Ioan Bordianu

“Despre fotografie din perspectiva unui inginer ;)

Fotografia in 4 pasi:

  1. La varsta de 12 ani am pasit intr-un studio foto … acolo am vazut cum hartia se transforma in fotografie
  2. In 2003 am achizitionat primul aparat digital. De atunci a urmat potopul de fotografii :)
  3. Cursul de fotografie urmat in anul 2011 nu a facut decat sa-mi dea o noua perspectiva asupra acestei arte.
  4. Inca investesc in aparatura :) ”

Alina Belascu

“Pasionata de lectura, matematica, muzica, istorie si calatorii, am ajuns sa studiez Stiinte Economice, in Sibiu, pentru ca azi sa lucrez in marketing online.

Fotografia am descoperit-o o data cu achizitionarea primului meu aparat foto digital, in 2007. Pana atunci am cochetat cu arta in mai multe forme: poezie, muzica, desen…dar fara succes. Se pare ca fotografia a avut in final castig de cauza, si e o pasiune pe care o intretin deja de 6 ani, care mereu ma surprinde si ma modeleaza. Invat mereu lucruri noi, cunosc oameni frumosi si datorita ei si vad lumea ce ma inconjoara cu totul alti ochi. Lumina pare sa capete noi valente, in ochii unui pasionat de fotografie. La orice colt de strada gasesc un subiect de pozat, incep sa fiu atenta la ce se petrece in jurul meu, sa mai fur o poza, o emotie, sa capturez frumosul, uratul.

Cel mai mult imi place sa fotografiez artisti in cadrul diverselor festivaluri, concerte. Imi place ca pozele mele sa spuna o poveste, sa emane emotii sau sa aduca amintiri la viata. Pentru mine fotografia este o forma de comunicare, ce transmite doua mesaje: unul vizibil, si unul ce asteapta sa fie descoperit “citind printre randuri”.

Cătălina Drăghici

“Pentru mine fotografia este mai mult o necesitate decat o pasiune. Studenta la Inginerie Calculatoare si practicanta a domeniului, singurele momente care reusesc sa ma desprinda de “mersul in turma” care tinde sa domine peste generatia tanara, sunt atunci cand privesc lumea prin lentila. Pasiunea a pornit candva pe la inceputul liceului, cand nu imi puteam explica ce ma determina sa imi dedic atata timp fotografiei. Am inceput sa vad lumea in cadre, sa observ mai mult detaliile decat ansamblul, sa ma conectez cu natura. Am invatat sa am rabdare, dar si sa fiu rapida, sa surprind un moment, o privire, o poveste si sa merg mai departe.  Am intalnit oameni minunati printre voluntarii si participantii  unor evenimente carora m-am alaturat, oameni sinceri si dedicati … acum stiu de ce am ales instinctiv fotografia, aceleai motive pentru care ma alatur cu drag proiectului.”

Silviu Vulcan

“Administrator de sistem si fotograf amator. Am fost fascinat de fotografie de cand ma stiu. Trendul digital m-a facut sa-mi redescopar pasiunea.”

 Portofoliu

 Gabriel George

“Dintotdeauna mi-a placut sa ma joc cu aparatul de fotografiat, iar cu ajutorul voluntariatului am descoperit adevarata frumusete a fotografiei si am inceput sa-mi dedic din ce in ce mai mult timp ei.”

Liviu Gaja

“Cand ma gandesc la fotografie imi vin in minte doua cuvinte: FASCINATIA FRUMOSULUI. Mereu in cautarea artisticului… curiozitatea mea a cautat un mijloc de a-l surprinde astfel, fotografia a venit ca o manusa, fiind lupa prin care pot sa descopar frumosul din spatele fiintelor si lucrurilor pe care le intalnesc.”